Tinnitus

Waarom een aparte pagina over tinnitus?

Mijn man heeft sinds begin 2019 een piep in zijn oor, ook wel tinnitus of oorsuizen genoemd. Dat was een enorme schok, want hoe ga je om met een keihard geluid in je hoofd dat je niet kunt uitzetten en waar je niet aan kunt ontsnappen? En waar komt het vandaan? En hoe kom je ervan af?

Hij belandde bij de KNO-arts en het audiologische centrum. Nadat gebleken was dat er niets technisch met hem aan de hand was kreeg hij te horen: “U moet ermee leren leven, hier zijn geen medicijnen voor’. Mijn man liet het er niet bij zitten en hij ging zelf op onderzoek uit naar alternatieven en die bleken er vollop te zijn.

Op deze pagina vind je links naar behandelingen, naar alternatieven en positieve verhalen. “Ermee leren leven’ is erg kort door de bocht, er is vaak wel degelijk iets aan te doen. Mijn man heeft in 3 maanden tijd het van een keiharde piep weten terug te brengen naar een zachte ruis op de achtergrond. De links die we hebben gevonden deel ik hieronder. Ook blijkt in een aantal gevallen Somatic Experiencing© een goede methode om oorsuizen te verminderen. Mocht je hier meer over willen weten, neem gerust contact met me op.

NB! De genoemde methodes of links zijn geen garanties voor verbetering of genezing! Het is voor ieder mens verschillend wat wel en niet werkt. De bedoeling is om vooral een positief geluid te geven, dat er meer is dan het ‘maar moeten accepteren’.